Menu

Musik & Teaterhuset

Sønderjyllandshallen

Gøngehøvdingen
Den ny Opera / Figaros

Figaros har 20-års jubilæum i foråret 2024. Det fejres med
forestillingen "Gøngehøvdingen" usædvanlig frit efter Carit Etlar.

Carit Etlars roman skildrer begivenhederne i 1657-1658, da Svend Poulsen Gønge forsvarer Sjælland mod de svenske styrker og deres tyske lejesoldater.

Svend Poulsen Gønge og hans tro ven og svoger Ib får til opgave at hente 50.000 rigsdaler i Vordingborg Kirke og bringe dem til København. Men at komme forbi de svenske linjer er svært, og det bliver bestemt ikke bedre, da den tyske kaptajn Mannheimer og hans ledsager, heksen Kulsoen, jagter dem på livet for at få fingre i de mange penge.

Udsat for Figaros vridemaskine kan handlingen godt sine steder tage en lidt anden drejning….

Figaros og Den Ny Operas opdaterede udgave af "Gøngehøvdingen" tilsættes kendte hits fra opera, operette og musical og krydres med masser af komik. I "Gøngehøvdingen" spilles, synges og danses alle roller i et festfyrværkeri af humor og musik af Lisbeth Kjærulff, Hans Dueholm, Kristian Jensen og Allan Dahl Hansen.

Holdet har tidligere produceret og skrevet ”Svend, Knud og Valdemar – synger på sidste vers”, ”Dracula – en kisteglad grinebider” og ikke mindst den seneste ”De tre Musketerer – en for alle, alle for en og tre for en tier”.

Om ”De tre Musketerer” skrev anmelderne blandt andet:

”Fuldtræffer med Figaros”, ”Med den slags kan man sagtens lokke folk i teatret” og ”Topkarakter til Figaros” - 6 stjerner fra Flensborg Avis

”Figaros 2023 forårsforestilling er virkelig i særklasse, hvis man er til gakket komik krydret med skøn sang. Det kan nærmest ikke beskrives, det skal opleves!” - 6 stjerner fra kulturtid.dk

MEDVIRKENDE
Lisbeth Kjærulff
Hans Dueholm
Kristian Jensen
Allan Dahl Hansen

PRIS
195 kr. plus gebyr
Unummererede pladser

TILBAGE Torsdag den 4. april 2024 - kl. 19.30
Billetsalg: TeaterSyd Portalen
 TeaterSyd Portalen  Bestil bord til buffet