Menu

Musik & Teaterhuset

Sønderjyllandshallen

Mike Andersen Band


Arrangementet er flyttet til Nygadehuset - Aabenraa

Mike Andersen Band var før en vis pandemi ét af Danmarks travleste live-navne. Med den intense ildkraft som bandet lægger ud med på scenen, er der ingen nervøsitet for, at flammerne er ved at dø ud efter en snes år i business.

Her er iørefaldende melodier, et sindssygt tjekket lydbillede, hvor alle instrumenter stod knivskarpt, yderst kompetente musikere med personlighed og egen stil - og ikke mindst en evne til at få publikum til at leve med, være glade! - en præstation med en musikstil, som vel er over dobbelt så gammel som Mike Andersen selv.

Bandets sammenspil er tillige ren nydelse. For eksempel i chase-forløbene mellem keyboards og to guitarer og de tunge beats solidt leveret af trommeslager Jens Kristian Dam, der doserede slagene nøje afmålte, så vi hverken fik for meget eller for lidt. Johannes Nørrelykke som guitarist nummer to i bandet spillede en afgørende rolle for at give luft og vinger til bandets samlede præstation sammen med Mike Andersens flotte stemme.

Bandet opgiver ALDRIG publikumsforkælelsen med lækker, bluessoulet stemning med Kristian Kolds eminente pumpebas og Kristian Foghs virtuose keyboard og orgel spil.
Når Mike Andersen ikke optræder med sit band, spiller han solo koncerter - simpelt og råt, for hvilket han blev belønnet med en DMA-statuette. Den anden DMA i karrieren.

Mike Andersen, døbt Mikkel Dybdal Andersen, begyndte at spille guitar da han var 12 år gammel i Rødekro i Sønderjylland.

Allerede som teenager spillede han på barer og spillesteder i forskellige bands og begyndte desuden allerede hér at skrive sange.

Som 16-årig blev Aarhus hans nye hjemby, og byens levende musikliv og jamsessions blev rammen om hans tidlige ungdom. I en alder af blot 22 startede han sit eget Mike Andersen Band, som udgav det anmelderroste debutalbum ‘My Love For The Blues’ i 2002.

Som ung dyrkede Mike Andersen de store amerikanske bluesguitarister og soulsangere intenst.

Mike har dog altid haft en erkendelse af, at den musik han er så forelsket i stammer fra en tid længe før han blev født, og fra et sted langt fra Rødekro.
Dén erkendelse, samt en nysgerrighed på andre genrer, og hvad der foregår musikalsk i den tid vi lever i, har betydet at Mike Andersen altid har søgt sin egen stil og lyd.

2010 blev et vendepunkt
Mike Andersens tredje album, ECHOES, blev det danske gennembrud for den 34-årige sanger, sangskriver og guitarist.
ECHOES høstede 5 hjerter i Politiken, blev “Ugens Album" på P4 og modtog tre Danish Music Awards-nomineringer.
Mike vandt senere en Danish Music Award for albummet HOME (Årets Roots Album - 2015)

ECHOES bringer for alvor Mike Andersen på landevejen, og gennem de sidste 25 år har han, både med band og som solo artist, spillet over 1500 koncerter i mere end tyve lande. Heriblandt på mere end tredive internationale festivaler. Ex. Notodden Blues Festival (N), Tønder Festival (DK), Breminale (DE), Blue Balls Festival (CH), The Great British R&B Festival (UK), etc.!
Mike Andersen havde desuden æren af at spille “opvarmning” for sin store helt, BB KING, hele tre gange!

Syvende album byder på duet med Duet Joss Stone
Op gennem sine tredivere begynder Mike Andersen at fokusere mere intenst på sin sangskrivning. Han tager på flere ture til Nashville for at co-write. Disse ture bliver en stor inspiration for ham og ved en co-write session i netop Nashville bliver sangen THIS TIME til.
THIS TIME ender som en duet med den engelske verdensstjerne JOSS STONE, og udkommer på Mike Andersen Bands 2016 album, DEVIL IS BACK.

Alene og akustisk
Mike udgiver for første gang et helt akustisk soloalbum i 2019 med titlen ONE MILLION MILES.
“Jeg har altid stræbt efter at lave sange som kan holde til at blive fremført af bare mig selv og en guitar. Alligevel har jeg aldrig udgivet sange på den måde. Det er så på tide nu”, sagde Mike omring udgivelsen.
ONE MILLION MILES blev en succes. Ni nye originale sange, indspillet på den “gammeldags” måde. Alt hvad man hører på dette album, er Mike der synger og spiller akustisk guitar, mens ham tramper med foden. Ingen redigering, ingen overdubs!

Albummet gik #1 på den danske Vinyl Top-20 og dér blev den liggende flere uger.
Den efterfølgende akustiske solo turné vandt en Danish Music Award (Live Prisen 2019).

Tilbage med bandet på det nyeste album, RAISE YOUR HAND
Efter at have fokuseret på ONE MILLION MILES, og turneret intensivt som solo artist gennem 2019, er Mike Andersen nu tilbage med fuldt band.

For at fange lyden af et “tight” og sammenspillet band, som har rejst Europa tyndt i en tour bus, er albummet indspillet “live i studiet” på analoge bånd. Det har været med til at give albummet en helt særlig umiddelbarhed og autencitet!

RAISE YOUR HAND er mixet af Grammy Award-vindende tekniker, Russell Elevado i New York. Russell er en sand mester i analog lyd og har optaget og mixet musik for en lang række
internationale stjerner, som f.eks. D’Angelo, The Roots, Al Green, Alicia Keys og mange flere. Russell Elevado mixede desuden Mike Andersens gennembruds album, ECHOES.

Mike Andersen Band
Jens Kristian Dam - Drums
Kristian Kold - Bass
Kristian Fogh - Keys / Vocals
Johannes Nørrelykke - Guitar / Vocals
Mike Andersen - Vocals / Guitar

Diskografi
RAISE YOUR HAND (2021)
ONE MILLION MILES (2019)
DEVIL IS BACK (2016)
LIVE (2015)
HOME (2014)
MIKE ANDERSEN (2012)
ECHOES (2010)
Mike Andersen Band - EP (2006)
TOMORROW (2004)
MY LOVE FOR THE BLUES (2002)

TILBAGE Lørdag den 2. december 2023 - kl. 20.00
Billetsalg: Sønderjyllandshallens Portal
 Sønderjyllandshallens Portal  Bestil bord til buffet