Menu

Musik & Teaterhuset

Sønderjyllandshallen

Asta
Teatergrad / Det Flydende Teater

Den stumme verdensstjerne
Asta Nielsen er en larger than life-kvinde, der med visioner og kompromisløshed ender som en af verdens største filmskuespillerinder. Hendes fortælling er i sig selv hyldestværdig og er kendetegnet ved en opstigning fra fattige kår, til skuespillerinde på Det Kongelige Teater og videre til verdensberømmelsens glitrende tinder. Men den teknologiske udvikling og verdenshistoriens buldrende gang puster hende i nakken.

Asta Nielsens liv er dog meget mere end en tabloidhistorie om en international stjerne og tidens største sexsymbol. I sine film præsenterer Die Asta verden for en ny kvindeskikkelse, der er sit køn og seksualitet bevidst. Hos Asta er kvinderne de udadreagerende, de seksuelt bevidste, de temperamentsfulde og ambitiøse, alt imens mændene tumler forfjamskede rundt for at finde deres rolle i verden. Det er samfundssatire og kønsdebat i et helt nyt formsprog og medie. Og folk elsker det!

Asta når at indspille omkring 75 film og inviteres til the hos Hitler og Goebbels, der mener, at hun kan motivere og kommunikere til folket som ingen andre. Men hun afslår deres tilbud, for Asta vil ikke dikteres noget fra nogen – og slet ikke fra mænd. Da hun vender tilbage til Danmark i 1937, har fødelandet vendt hende ryggen: rygterne om den tyskervenlige skuespillerinde er kommet hende i forkøbet, og modtagelsen bliver på ingen måde som Asta Nielsen havde iscenesat det.

Asta præsenteres i samarbejde mellem Det Flydende Teater, Teatergrad og Det Danske Filminstitut.

VARIGHED
75 minutter uden pause

MEDVIRKENDE
Nanna Cecilie Bang, Rolf Hansen, Janus Elsig og Karen Duelund Guastavino

INSTRUKTØR
Pelle Nordhøj Kann

DRAMATIKER
Julie Petrine Glargaard

KOMPONIST
Karen Duelund Guastavino

SCENOGRAF
Lisbeth Burian

KREATIV PRODUCENT
Christine Worre Kann

IDÉ OG KONCEPT
Det Flydende Teater

PRIS
185,- kr. excl. gebyr
Unummerede pladser

Billetsalg starter 28.04.2022

TILBAGE Torsdag den 29. september 2022 - kl. 19.30
Billetsalg: Sønderjyllandshallens Portal
 Sønderjyllandshallens Portal  Bestil bord til buffet