Menu

Musik & Teaterhuset

Sønderjyllandshallen

SCAVENIUS
Bådteatret

Historien om manden, der bragte Danmark sikkert igennem 2. verdenskrig. Historien om manden, der sikrede jøderne mod overgreb indtil 1943. Historien om manden, som Stauning insisterede på skulle være udenrigsminister. Scavenius løste opgaven og blev den mest forhadte mand i Danmark. I “Scavenius” fortælles historien om en mand, som valgte landets tarv fremfor popularitet. Verden stod på hovedet, og man havde brug for en mand, som i det mindste prøvede at holde sammen på Danmark.
Nyskrevet dansk dramatik af Kristian Halken. Et historisk drama med Kristian Halken i hovedrollen og et persongalleri af de mest centrale figurer.
Vi ser Scavenius’ kamp i grænselandet mellem moral, beregning og opportunisme. Vi forsøger at at forstå og følge hans beslutning. Vi føler klingens skarphed fra hans fjender, og vi våger over ham i hans søvnløse nætter.

MEDVIRKENDE
Kristian Halken
Thomas Bang
Lucia Vinde Dirchsen
Jeanette Lindbæk Birk

KUNSNERISK HOLD

DRAMATIKER
Kristian Halken

INSTRUKTØR
Rolf Heim

SCENOGRAF
Jonathan Hjorth

LYDDESIGN
Janus Jensen

LYSDESIGN
Sonja Lea

Pressecitater og anmeldelser

POV – Steen Blendstrup – “Alt i alt er det vittigt. Det er begavet. Det er god dramatik og godt spillet. Kan du din historie, og fanger du alle referencerne – også de ahistoriske – så er det en fest at nyde fortolkningen og humoren”.

Monna Dithmer, Politiken.dk – “Det er i den absurde politiske komediemanege, at forestillingen lever, stærkt underholdende. Det fascinerende ved Rolf Heims iscenesættelse består ikke mindst i, at dyrefigurerne giver hele det sædvanlige naziklichégalleri et vitalt twist.”

Anne Middelboe, Information – “Bådteatrets syrede dukketeaterforestilling overrumpler med en nølende Scavenius og en forførende Hitler”
Morten Buckhøj – “Bådteatret tager livtag med politkeren og diplomaten Erik Scavenius’ eftermæle.”

Ulla Strømberg, Kulturkupeen.dk – “En gennemtænkt opsætning, uden nemme løsninger, men som til gengæld skaber eftertænksomhed hos publikum. Begavet portræt af en berømt og berygtet dansk politiker og embedsmand.”

Gregersdh.dk – “DET er et fascinerende spil, der kommer ud af det, et tummelumsk menneske, en figur i en rolle, som han ikke selv begriber, og som historien har anderledes skarptskårne beskrivelser af.”

Iscene.dk – “De tre dukkeførere Thomas Bang, Pernille Nedergaard Haugesen og Jeanette Lindbæk Birk er blændende i deres intimiderende og overgjorte bevægelser, der både trækker på eventyrkoder og dystopiske og ikke-afkodelige universer som Lars von Triers og David Lynch”

Sceneblog.dk – “Samspillet mellem skuespillerne og dukkemager Katrine Karlsens dukker er helt eminent, og at se Thomas Bang springe ud af en dukke, og pludselig manifesteres som Adolf Hitler med blitz und donner, er intet mindre end smukt teater.”

VARIGHED
75 minutter uden pause

PRIS
185 kr. excl. gebyr
Unummerede pladser

TILBAGE Mandag den 1. november 2021 - kl. 19.30
Billetsalg: TeaterSyd Portalen
 TeaterSyd Portalen  Bestil bord til buffet