Menu

Musik & Teaterhuset

Sønderjyllandshallen

Jomfru Fanny Bigband
30 års jubilæumskoncert

Jomfru Fanny Bigband ”30 år og Still Going Strong-koncert”

Jomfru Fanny Bigband fylder 30 år og er i særdeles fin form, alderen til trods.
30 år, der har gjort bigbandet til en helt fantastiske institution i landsdelen.

Bigbandet kan tiltrække nogle af de allerbedste musikere i Sønderjylland, men også store navne som Ole Kock Hansen DR Bigband, Jesper Thilo, Miriam Mandipira, Camilla Dayyani, Jens Klüver, Jiggs Whigham (USA), Don Immel (USA/Australien) Anders Farstad (DK/Norge) og Hanne Rømer for at nævne nogle af dem. Og når orkesteret har haft brug for afløsere til koncerter, er navne som Hans Esbjerg (Klaver), Lea Nielsen (basun) og Kennet Stenum (trompet) trådt til med stor velvilje.

Og dette lykkes kun fordi, der er substans i bigbandet. De mestrer mange af de svære discipliner i jazzmusikken.

Til koncerten byder Jomfru Fanny Bigband på musik fra dengang og til nu. Vi skal hilse på orkestrets første sangerinde Esther Larsen. Og en helt speciel gæst – nemlig dirigent og tidligere leder af Klüvers Bigband, nu Aarhus Jazzorchestra, Jens Klüver, har lovet - som konferencier - at føre publikum godt igennem hele koncerten. Der bliver øst fra hans store viden både med anekdoter og andre sjove historier. Noget om de helt store stjerner, han har mødt undervejs. For nylig fyldte han 70 år, så der er mange års erfaring gemt hos Jens Klüver.

En helt speciel stjerne til koncerten bliver en meget kær ven af orkesteret. Han har betydet rigtig meget de gange, han har været på besøg. Han ved lige præcis, hvordan noget skal lyde og han kan få bandet til at lyde godt. Han kan høre enhver skæv tone, om det er spillet forkert, eller bare står forkert i noderne. Vi taler om Vincent Nilsson. Han har været i DR Bigband siden 1974, i mange år som første-basun. Han er en notabilitet uden sidestykke. Han deler gerne alt, hvad han kan, hvis det kan give værdi. Og det kan det for Jomfru Fanny Bigband.
Han har også i sit virke arrangeret musik, og til jubilæumskoncerten præsenterer bandet et udpluk af hans arrangementer ”Spirituals” – som han altså her udsætter for et helt bigband.

For at bigbandet kan spille en god koncert, kræver det også en god dirigent. Og sådan én har Jomfru Fanny Bigband også, faktisk en ypperlig én af slagsen, nemlig Jack Lawrence. Han har en lang fortid i musikken og ikke mindst som dirigent bl.a. i Slesvigske Fodregiments Musikkorps, SMUK.

Bandet har i mange år været et ”landsdelsorkester” og får i dag stadig stor opbakning og støtte fra Sønderjysk Kultur-fællesskab. Dette har bevirket, at Jomfru Fanny Bigband i mange år har samarbejdet med ungdommen i Sønderjylland. Det handler om ”Fødekæden”, som formanden Thomas Nilsson udtrykker det. De unge møder bigbandet, og ved koncerterne får de prøvet kræfter af, som både sangere og musikere. Til koncerten er det også lykkes at få et par af de unge til at optræde, så publikum kan få et indtryk af, hvad vores kommende musikere kan byde ind med. Begge optrædende er i øvrigt ”børn af musikere” fra bandet.

TILBAGE Søndag den 28. april 2019 - kl. 19.30
Billetsalg: Sønderjyllandshallens Portal
 Sønderjyllandshallens Portal  Bestil bord til buffet