Menu

Musik & Teaterhuset

Sønderjyllandshallen

Kansas City Stompers
Niels Abild fylder 80 år

Legenden i dansk Jazz Niels Abild fylder 80 år.

Europas ældste eksisterende orkester Kansas City Stompers som stammer fra Åbenrå, blev startet i 1951 af, Niels Abild, født i Åbenrå i 1938, fylder 80 år den 11.november 2018.

I den anledning lægger Musik & Teaterhuset - Sønderjyllandshallen lokaler til, ved en fødselsdagskoncert, den 11. nov. Kl. 20.30, men der er også muligt at komme kl. 18.30, hvor der serveres mad i form af en jazzgryde.Den aktuelle besætning i orkestret med solisten Rikke Mølgaard spiller, i orkesteret, der består af professionelle musikere, befinder der sig en temmelig kendt Trombone spiller og sanger, Nikolaj Bøgelund, som også er fast medlem af Lukas Grahams internationale orkester, dirigent for Danmarks Radios Bigband og Århus Jazzorkester, foruden som studiemusikker, er han med på alt der rør sig i Danmark.

Musik & Teaterhuset - Sønderjyllandshallen og Kapelmester Niels Abild har sendt invitationer ud til en lang række navne der i årenes løb har spillet med orkestret, og man håber.de inviterede give et nummer med.

Orkesteret, som i årenes løb har udgivet 45 lp/cd, med bl.a. navne som Sanne Salomonsen, Gitte Henning, Daimi, Nikolaj Bøgelund, Jesper Thilo, Alex Riel, Ole Kock Hansen, Michael Carøe, for blot at nævne nogle få af de mange mennesker i dansk musik, der igennem hele orkestrets professionelle virke har medvirket på scenen, på TV og i radio.

I gennem 35 år havde orkesteret op til 300 job om året i dag er frekvensen nede på ca. 120 job om året.

Niels Abild lagde grunden til Kansas City Stompers tilbage som 13-årig i 1951, og har siden været med til at startet bl.a. Roskilde Festivallen, 13 jazzklubber, og er stadig primus motor i en masse musik arrangementer rundt i hele Danmark.

Der vil med andre ord være tale om en dansk musikbegivenhed af almen interesse, for det skal i parentes bemærkes, at Niels Abild med sit orkester fortsat trækker fuldt hus, landet over, indendørs, udendørs, ved festivaler, i kulturhuse m.m. Og det er sjældent at et dansk orkester, der fortrinsvis begår sig i Rytmisk-genren kan mønstre dette. Samt at man som 80-årig til stadighed arbejder mod nye mål og muligheder, nye plader og engagementer.

En aften med glad jazz på scenen, hygge ved bordene i salen, aftenen indledes med Jazz gryde kl. 18.30 og koncerten starter kl. 20.30.

Arrangementet er støttet af Kulturelt Samråd i Aabenraa Kommune.

TILBAGE Søndag den 11. november 2018 - kl. 18.30
Billetsalg: Sønderjyllandshallens Portal
 Sønderjyllandshallens Portal  Bestil bord til buffet