Menu

Musik & Teaterhuset

Sønderjyllandshallen

SMUK Nytårskoncert 2018
SMUK klarer skærene selv

Forsvarets Musikalske Ambassadører kommer til at fylde mere til SMUK Nytårskoncert 2018. Naturligvis er dog også plads til forrygende solister.

Næsten alt er ved det gamle, når SMUK atter inviterer indenfor til et brag af en nytårskoncert den 18. januar i Musik & Teaterhuset, Sønderjyllandshallen. Der er dygtige, humørfyldte solister, et musikkorps i topform og en dirigent, der nok skal holde styr på alle løjerne. En ting er imidlertid helt anderledes. SMUK klarer nemlig denne gang selv opgaven med at guide publikum gennem aftenen. Tubaist Lars Birkelund Olsen og trompetist Martin Knudsen deles således om rollen som konferencier.

- Vi er ofte fra forskellig side blevet kritiseret for, at der er lidt for lidt SMUK, og at solisterne fylder lidt for meget til nytårskoncerterne. Det tænkte vi, at vi ville råde bod på til SMUK Nytårskoncert 2018. I stedet for at bruge en konferencier udefra bruger vi derfor Martin og Lars. Det er jeg sikker på, der kommer meget sjov ud af, siger tovholder på nytårskoncerten Bent Graversen.

Både Lars Birkelund Olsen og Martin Knudsen har erfaring som konferencier fra andre sammenhænge, og begge glæder de sig til opgaven.

- Vi er specielt castede. Martin Knudsen tager hånd om den yngre del af publikum. Jeg skal tage mig af den ældre del af publikum. Det er dem, vi kalder for det hvide guld. Dem, der er 95 +, siger Lars Birkelund Olsen og griner.

Som noget nyt får publikum også fornøjelsen af at kunne opleve en violin til nytårskoncerten, hvilket så vidt vides ikke er sket før. Kirstine Sand er vokset op i musikmiljøet og er uddannet på folkemusiklinjen på Odense Musikkonservatorium, og vil med sin violin give koncerten en ekstra dimension, forklarer Bent Graversen.

Solist til SMUK Nytårskoncert 2018 bliver ingen ringere end Sys Bjerre. Sys Bjerre er kendt for hits som ”Malene” og ”Kære farmor”. Hun har tidligere optrådt med SMUK, og hun glæder sig til at gøre det igen. Ligesom hun ser frem til at høre sine sange i selskab med det 16 mand store orkester.

- Det er altid en stor gave at høre sin musik i andre versioner. At også andre er interesseret i den musik, man har lavet, er noget af det ypperste, man kan ønske sig. Og det er fedt at se, hvordan ens tekster også kan fungere på andre måder.
- Og det bidrager bare med en kæmpe energi, når så mange mennesker er med til at skabe musik sammen. Det er noget, alle sange nyder godt af, slår hun fast.

Solister:
Sys Bjerre
Kirstine Sand

TILBAGE Torsdag den 18. januar 2018 - kl. 20.00
Billetsalg: Sønderjyllandshallens Portal
 Sønderjyllandshallens Portal  Bestil bord til buffet